15 april 2016

Cochleair implantaat SYNCHRONY goedgekeurd voor hoge-resolutie MRI-scans

Dragers van het SYNCHRONY-implantaat van fabrikant MED-EL kunnen voortaan zorgeloos een MRI-scan ondergaan. Zelfs bij een hoge-resolutie 3.0 Tesla MRI-scan hoeft de implantaatmagneet niet eerst operatief verwijderd te worden.

3.0 Tesla MRI zonder operatie

Veilig, simpel en zonder operatie. SYNCHRONY is de enige cochleaire implantaat die is goedgekeurd voor hoge-resolutie 3.0 Tesla MRI-scans met de implantaatmagneet op zijn plaats. Dat betekent dat u deze niet operatief hoeft te laten verwijderen en de magneet voor en na uw MRI hoeft te laten vervangen.

Geen ongemak

Ontspan: er is geen druk. SYNCHRONY heeft een zelfuitlijnende magneet, dus er is geen pijnlijk trekken aan het implantaat tijdens een MRI-scan. Dat betekent uitstekende comfort, zelfs tijdens zeer krachtige 3.0 Tesla-scans.

Geen onderbreking van het gehoor

Waarom zou u wachten? U hoort direct na een MRI. Zonder operatie hoeft u niet te wachten op genezing en verliest u niet tijdelijk uw gehoor. U kunt uw audioprocessor direct voor en na uw MRI gebruiken.

MRI is een van de belangrijkste diagnostische beeldvormingshulpmiddelen voor gezondheidszorgprofessionals. Voor MRI-scans (Magnetic Resonance Imaging) worden krachtige magneten gebruikt om gedetailleerde beelden van de binnenkant van iemands lichaam te maken. MRI-veiligheid is met name belangrijk voor dragers van cochleaire implantaten, omdat elke cochleaire implantaat een interne magneet heeft die door een MRI-scan kan worden beïnvloed.

Kijk voor meer informatie op de www.medel.com/nl/cochlear-implants/

© Helen Keller Stichting 2018
Lid van de World Federation of the Deafblind (WFDB).

Onze website voldoet aan niveau AA van de Europese standaard EN 301 549 en de standaard WCAG 2.0 voor toegankelijkheid.

Bekijk alle inhoud via de sitemap.
disclaimer - privacy