Creamiddag

Zaterdag 12 maart 2016

Welkom bij HKS. Vandaag trakteren Annelika en Emine omdat zij jarig geweest zijn.

Ton: Ze zijn hier druk bezig met de verbouwing. Plafonds renoveren en nieuwe verlichting  aan het aanbrengen. Kijk extra uit als je de gang op gaat. Frans: waar is Hans? Ton: vraag dat maar aan Mieke, die is er wel. Hans is met de hond weggelopen. Ha, ha.

Ton: omdat Swedoro druk aan het verbouwen is, is de keuken vandaag gesloten. Maar gelukkig, kwam Paula met het idee om luxe broodjes te verzorgen. Broodjes met brie, kip, tomaat, garnalen, ei, paprika, krab van alles wat. Je kan aangeven wat je wilt op je broodje en dan wordt het voor je klaar gemaakt. Een broodje kost 1 euro. Achter in de zaal staat de luxe broodjes kraam en 5 vrijwilligers staan ook klaar. Vanmiddag gaan we creatief werken.

Hanneke: Goede middag ik ben uitgenodigd, om met jullie aan de slag te gaan. We gaan 2 dingen doen. Schilderen of een groot ei versieren. Emine: zitten er ook kuikentjes in het ei? Grapje!

Hanneke: ik heb straks wel een verrassing met op iedere tafel mini-eitjes. Hier maken we de schilderclub en een knutselhoek voor de eieren.

Ton: Ik heb in de loop van de dag wat rondgelopen en zag iedereen druk bezig. Eerst iedereen hard denken wat ga ik maken en uiteindelijk was iedereen heel druk bezig met knippen, plakken en verven. Geweldig om te zien.

Ton vraagt aan Hanneke, Wie is de beste kunstenaar van de HKS? Wat heb je gezien?

Hanneke: die meneer, dat schilderij. Ze heeft jou uitgekozen tot de beste kunstenaar van de HKS. Arie-Jan is verbaasd en blij. Een schilderij met een vlinder. (Lente begint)

Applaus.

Aan het einde van de middag is de uitslag van het raadspel Nel: Hoe zwaar is dit mandje met eieren? Het weegt 789 gram. Ria en Els zaten er het dichtst bij. Ria heeft bij loting gewonnen en zij neemt het cadeau in ontvangst.

Het was weer een leuke en gezellige HKS middag.

© Helen Keller Stichting 2018
Lid van de World Federation of the Deafblind (WFDB).

Onze website voldoet aan niveau AA van de Europese standaard EN 301 549 en de standaard WCAG 2.0 voor toegankelijkheid.

Bekijk alle inhoud via de sitemap.
disclaimer - privacy