Dagtocht Kermismuseum

Zaterdag 14 mei 2016

Het weer was perfect om een dagje weg te gaan. Precies om 10.00 uur vertrokken 53 deelnemers met de ‘bots’ touringcar van De Boezem richting het Zuiden.

Vanaf Swedoro kris kras door West Brabant naar Hilvarenbeek. Daar stapten wij uit zonder onze jassen aan, het Kermismuseum binnen. Wij werden verwelkomd met oude muziek van draaiorgels uit het jaar 1920. Eerst een bakkie koffie of thee drinken.

Dan werd door de beheerder van het museum uitgebreid verteld over de mooie collectie orgels die rondom in de zaal stonden. Na de uitleg volgde de lunch met onder andere Brabantse worstenbroodjes. Na het eten mogen de doofblinden alle draaiorgels met hun handen bekijken en voelen. Het grootste orgel had 3 robots die muziek maakten. Na het dansen en de polonaise gingen we naar de kelder waar een oude kermis was nagemaakt. Ook daar mogen wij alles betasten en meespelen. Aan het einde van de middag werd het rad van Fortuin gedraaid als  loterij. We konden leuke prijzen winnen. Joke had de hoofdprijs. Zij ging met een leeuw naar huis.

Na afloop zijn wij met de bus via België en dan weer Nederland naar het restaurant gereden voor het diner met ‘luie wijven’. Dat is ongeschilde patat.

Om 20.30 uur arriveerden de deelnemers met volle buiken bij Swedoro om weer huiswaarts te gaan.

© Helen Keller Stichting 2018
Lid van de World Federation of the Deafblind (WFDB).

Onze website voldoet aan niveau AA van de Europese standaard EN 301 549 en de standaard WCAG 2.0 voor toegankelijkheid.

Bekijk alle inhoud via de sitemap.
disclaimer - privacy