Kerstfeest

Zaterdag 12 december 2015

Hans: hartelijk welkom allemaal! Vandaag is de laatste dag van dit jaar, We gaan onze kerstbijeenkomst vieren. De zaal is prachtig in kerstsfeer versierd. Grote kerstbomen en een kerstman. Veel nieuws heb ik niet. Hebben jullie een voorstel voor HKS dagje uit op 14 mei 2016? Arie-Jan zegt misschien het soldatenmuseum of politiemuseum. Hans: we gaan het uitzoeken. Bedankt. Frans vraagt of bij de nieuwjaarsbijeenkomst op 2 januari ook oliebollen aanwezig zijn? Antwoord is: ja heerlijk.

Hans: zullen we afronden we gaan zo beginnen met de bingo.

In de 1e ronde winnen:

Angelique de 3e prijs. Een klein kerstpakket, Johan de 2e prijs Een middelgroot kerstpakket en Helga is de gelukkige. Zij wint de 1e prijs. Een groot kerstpakket.

In 2e ronde winnen:

Peter de 3e prijs, Jopie de 2e prijs en Ria neemt hoofdprijs mee naar huis.

Robert: dames en heren, jongens en meisjes, onze Mariet broeders hebben een heerlijk Oer-Hollandse buffet klaar gemaakt. Namens het bestuur: eet smakelijk.

De dames van de ‘postcodeloterij’ staan vooraan en hebben tussendoor een kort voelspel georganiseerd. Op tafel staan twee dozen. In deze dozen zitten 5 dingen. Je gaat met 2 handen in de doos voelen wat erin zit. Als je het weet, schrijf je het op. De eerste prijs is een Volkswagen. Nee hoor dat is een grapje. Als jullie mee willen doen, kan je je naam invullen. Het is gratis.

In een korte tijd staat er een lange rij voor de 2 dozen. De jury bekijkt de antwoorden van het voelspel. We gaan beginnen. De dames van de ‘Postcodeloterij’ staan klaar. Paula gaat het vertellen wie gewonnen heeft.

Dat zijn Fokje, Ton, Magda en Arie-Jan van doos 1. Angelique, Frans en Bep van doos 2.

Jullie krijgen een consumptiebon dan kunnen jullie wat te drinken bestellen voordat jullie naar huis gaan.

Als slot van de middag komt nog de uitslag van het raadspel ‘Wat zit in de pakjes?’ Fokje, Magda, Jopie, Arie-Jan hebben het goed geraden. Nel pakt een dobbelsteen:  wie het hoogst gooit, wint. Jopie heeft gewonnen.

Dan vertelt zij wat erin het pakje zit. Het is een notenkraker in de vorm van een eekhoorn. De staart kraakt tussen de pootjes en de nek de noot.

We hebben een hele leuke dag gehad! toch?

Er zijn 6 gelukkige mensen die een prijs mee naar huis mogen nemen. Ik wil Harry bedanken voor het zorgen van de overhead projector en Robert bedanken voor de prijzen die hij meegenomen heeft. Ook willen we Jaap van de keuken en beide keukenprinsessen heel hartelijk danken voor het heerlijke en fijne buffet. Wapperen voor Jaap en zijn kerststukjes.

Fijne kerstdagen en goed Nieuwjaar toegewenst.

© Helen Keller Stichting 2018
Lid van de World Federation of the Deafblind (WFDB).

Onze website voldoet aan niveau AA van de Europese standaard EN 301 549 en de standaard WCAG 2.0 voor toegankelijkheid.

Bekijk alle inhoud via de sitemap.
disclaimer - privacy