12 januari 2018

Hoe toegankelijk is jouw gemeente?

De campagne Nederland Onbeperkt en Ongehinderd zijn op zoek naar de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland 2018. Zij doen een oproep aan alle mensen met een beperking en hun mantelzorgers om hun gemeente te beoordelen op toegankelijkheid.

Aan de hand van een aantal stellingen die onder andere betrekking hebben op de toegankelijkheid van het stadhuis, openbaar vervoer en sportaccommodaties ontstaat er een ranglijst. Deze ranglijst maakt inzichtelijk welke gemeenten goed scoren op het gebied van toegankelijkheid en welke gemeenten nog een aanmoediging nodig hebben.

Nadat de vijf meest toegankelijke gemeenten bekend zijn gemaakt, komt er een verdiepend onderzoek in deze vijf gemeenten. De focus ligt dan op de toegankelijkheid op het gebied van wonen, werken, leren en vrije tijd. De gemeente die het beste uit de bus komt, wint een jaar lang de titel ‘Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland’.

Doe mee!
Ben je positief of juist niet? Doe mee! Vul deze korte vragenlijst in en zorg dat je gemeente op de juiste plek in de ranglijst komt. Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Tip: Beoordeel ook gemeenten waar je eerder gewoond hebt.

Nederland Onbeperkt
Nederland Onbeperkt is een campagne van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland. Met deze campagne geeft de gehandicaptensector mensen met een beperking een gezicht en vraagt aandacht voor hun zorgen, belangen en rechten. Het uitgangspunt is dat ze dezelfde kansen hebben op een baan, opleiding en woning als mensen zonder beperking. Het motto van de campagne Nederland Onbeperkt is ‘Zo ver zijn we gekomen. En we willen door.’

Ongehinderd
Ongehinderd is een social enterprise die zich inzet voor een toegankelijker Nederland. Ongehinderd heeft een gratis app en website ontwikkeld waarmee inmiddels bijna 40.000 mensen met een lichamelijke beperking altijd en overal inzicht krijgen in de toegankelijkheid van publieke locaties. Ongehinderd geeft gemeenten en bedrijven de instrumenten om zo toegankelijk en gastvrij mogelijk te zijn voor iedereen.

Meer informatie over de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente 2018 en een actuele ranglijst vind je op www.mtg2018.nl

© Helen Keller Stichting 2018-
Lid van de World Federation of the Deafblind (WFDB).

Onze website voldoet aan niveau AA van de Europese standaard EN 301 549 en de standaard WCAG 2.0 voor toegankelijkheid.

Bekijk alle inhoud via de sitemap.
disclaimer - privacy