HKS-Denksporttoernooi

Zaterdag 8 oktober 2016

Hans: Eerst wil ik even zeggen dat oma van HKS weer in ons midden is. Eindelijk, want we hebben haar al heel lang niet meer gezien, Hebben jullie een goede vakantie gehad? Ik ben zelf samen met Mieke op vakantie geweest naar Frankrijk. Het was wel even schrik er vlogen allemaal horzels. Jullie weten die lijken een beetje op wespen. Alleen zijn ze iets groter. Echte horzels kunnen echter niet bijten of steken, ze hebben geen bewegende monddelen en geen angel. En ook hebben we een grote spin gezien. De tolken die waren heel bang en renden weg! Ik niet ik bleef gewoon staan ik zag het toch niet! Hij kon langs me heen lopen.

Wim: ik hoef voorlopig niet naar Frankrijk. Emine: ik ga samen met Marlous over 2 weken naar New York en ga kijken wat doofblinden daar doen. Ook ga ik naar het Helen Keller Centre. Misschien maak ik dan wel foto’s. Hans: mooi. Wij wensen jullie een fijne reis.

Levent vraagt: zijn alle tafels nieuw? En wat is nog meer nieuw? Hans: ja dat Klopt. De renovatie van SWeDoRo is bijna klaar. Een paar doofblinden zeggen: dat het tafelblad zo licht is dat is niet zo prettig. Het reflecteert het licht teveel.

‘s Middags waren de wedstrijden. De HKS-kampioenen 2016 zijn:

  • Mens erger je niet: Frans Punselie
  • Skip-Bo:  Wim Meyvogel
  • Rummikub: Angelique de Boer
  • Sjoelen:  Annelika Sardarkhan
  • Schaken: Tom Stephan
  • Sportief-prijs is voor Robert Engelen omdat hij vaak SORRY zegt.

De winnaars kregen allemaal een envelop met inhoud.

Ilona Punselie gaat nu iets vertellen over het boek van Frans.

Ilona:  goede middag allemaal. Voor degene die mij nog niet kennen mijn naam is Ilona Punselie, de jongere zus van Frans. En ja, daarom heb ik de eer om iets te vertellen over het boek, over het leven van Frans. Dat boek heet ‘de kunst van het leven zonder horen en zien’.

En die titel die vertelt ook meteen waar het over gaat. Want hoe is dat, een leven zonder horen en zien, dat toch fijn is. En dat is knap. Want dat is ook één van de redenen waarom het boek tot stand gekomen is. Het boek is te koop bij Frans.

Zo kwam er een einde aan een gezellige drukke bijeenkomst. Allemaal een goede reis naar huis.

© Helen Keller Stichting 2018
Lid van de World Federation of the Deafblind (WFDB).

Onze website voldoet aan niveau AA van de Europese standaard EN 301 549 en de standaard WCAG 2.0 voor toegankelijkheid.

Bekijk alle inhoud via de sitemap.
disclaimer - privacy