Kerstviering

Zaterdag 10 december 2016

Goede middag allemaal. Vandaag hoop ik dat het een vrolijke HKS kerstdag wordt. Een paar praktische mededelingen. Wij hebben een groene kaart en een gele kaart. De groene kaart is speciaal voor de donateurs in deze zitten 3 bonnen voor drankjes, plus een lotnummer. De gele kaart heeft dat niet.

We moeten even wachten, want er komt hoog bezoek uit Lapland. Even hard roepen! Kerstman! Kom! Welkom bij de HKS! Daar komt die hoor. Aha! Met zijn kerstvrouw! Dat is een mooi koppel.
Ton: een doofblinde Kerstman en doofblinde kerstvrouw. Wat zien jullie er mooi uit.
Kerstman: goede middag. Ik zie hier prachtige kerstbomen staan en mooie lampjes.
Mijn naam is Jurgen Staalmarktenkonen en mijn vrouw heet Hannelure Stalmarkenkonen. Alle Finnen hebben lange achternamen. Ik ben verbaasd want in Holland hebben jullie korte namen, bijvoorbeeld meneer Geers. Dan heb je er nog eentje, meneer Jahn. Wij wonen in de plaats Rovanimis de hoofdstad van Lapland. Het is daar heel erg koud daar. Het is ongeveer 8 km boven de poolcirkel.

Kerstman: nou, we hebben hele korte dagen. En hele lange nachten. We dragen hele warme kleren. Een muts met flappen over je oren, een haarband, dat doe je over je hoofd en over je oren. En dan heb ik nog iets, dat gaat om m’n nek. Dat is een hele warm sjaal zeg maar met een touwtje die je dicht kan trekken. Dan is het lekker warm. Geen handschoenen, maar wanten! En een hele dikke jas. En schoenen van rendierleer.
De vrouw van de Kerstman zegt: ja inderdaad, het is best koud met slapen. Maar we liggen lekker tegen elkaar aan. We houden elkaar warm. (Applaus)

Na al deze mooie woorden komt nu de wethouder van de WMO. Hij zal geïnterviewd worden door een journalist.

Ik ga de burgemeester halen de wethouder blijkt ziekte zijn. Hij zal zeker alles weten over doofblindheid. Buigend en zwaaiend komt de burgemeester met een grote speen om zijn nek binnen. Goede middag. Goede middag. Vraag maar ik weet alles over doofblindheid zegt hij.

Het was vrolijke humoristisch toneelstuk met burgemeester Ali en journalist Bram. Oh, oh wat een domme gemeente ze hebben totaal geen kennis over doofblindheid. Alle goed bedoelde WMO voorzieningen voor doofblinden zijn totaal verkeerd en teniet gegaan en kloppen van geen kant.
Het publiek mocht meepraten. Het was TOP TONEEL van Ali en Bram. Applaus. Bram: hard applaus? Nee, niet met die middel vinger. Burgemeester: oké dan i love you met de hand. Dag allemaal.

Ton: we hebben een prachtig Kerstman, een kerstvrouw, een domme burgemeester Ali en journalist Bram.
Het is etenstijd. Eerst wordt de soep in glazen rondgebracht. Daarna het lopend Tapas buffet met een heerlijke dessert. Alles is klaargemaakt door Jaap, Stefan en Hanna.

Tussen door komt Hans en Henriëtte met de uitslag van de lotto.
nr. 17 – John, nr. 19 – Annemarie en nr. 13 – Rowsan kregen een kerstpakket
nr. 33 – Mioka kreeg het boek van Frans Punselie.
Nel heeft ook prijzen om uit te delen.
3e prijs. Nummer 16 Astrid. Blikjes op elkaar, in de vorm van een Kerstman en een kerstklok gevuld met chocolaatjes.
2e prijs. Nummer 66 Mieke. Een verlicht rendier.
1e prijs. Nummer 57 Erika. Een huisje waar lichtjes in kunnen branden.
Extra prijs. Nummer 82 Helga. Een kerstster met lampjes.

Ton: Ik wil vandaag even wat eerder afsluiten voordat de mensen naar huis gaan.
Kerstman en kerstvrouw moeten ook weg naar Lapland. Geef ze een hartelijk applaus.
Jullie allemaal hartelijk bedankt voor jullie komst. Namens het bestuur wens ik jullie prettige kerstdagen en een goed en gelukkig Nieuwjaar!

© Helen Keller Stichting 2018
Lid van de World Federation of the Deafblind (WFDB).

Onze website voldoet aan niveau AA van de Europese standaard EN 301 549 en de standaard WCAG 2.0 voor toegankelijkheid.

Bekijk alle inhoud via de sitemap.
disclaimer - privacy