Verslag bijeenkomst juni 2024

Zaterdag 8 juni 2024

HKS nieuwsbrief juni

Hoi allemaal,
In het begin van juni was het weer nog niet zo mooi maar op acht juni was het gelukkig droog en zelfs een beetje zonnig! Dus onze speurtocht kon doorgaan.
Lees gezellig mee in het verhaal van Hans over de bijeenkomst in juni.
In juli en augustus is geen bijeenkomst van HKS maar bestuur en werkgroep werken wel door voor HKS zodat we ook na de zomer weer gezellig samen kunnen komen met leuke activiteiten.
Dan informatie voor de bijeenkomst van september.
Daarna stelt bestuurslid Nicole zich voor.
In de nieuwsbrief van maart hadden we geschreven over Tim, de vader van Eleyna die vijf duizend kilometer wilde fietsen om geld op te halen voor meer bekendheid van het Ushersyndroom. Weten jullie het nog?
Vandaag kan je lezen of het is gelukt!
Daaronder staat de agenda van de rest van het jaar met leuke activiteiten die iedereen kan meedoen.
Veel plezier met deze nieuwsbrief!

Bijeenkomst juni
Er zijn vandaag veel mensen gekomen naar het gebouw van Swedoro.
Hans opent de bijeenkomst en zegt iedereen van harte welkom.
Er is ook weer een nieuwe bezoeker vandaag.
Mededelingen:
1 Geen soep en geen bbq vandaag. De keuken is wel open.
2 Het kantoor van HKS wordt dinsdag leeg gemaakt met hulp van vrijwilligers van Swedoro. Er staan grote kasten en bureaus en die moeten allemaal weg. Hele kantoor moet leeg. Alle spullen gaan eerst naar Swedoro. Daarna gaan sommige spullen naar kringloop.
HKS krijgt een eigen kast bij Swedoro voor onze spullen. Ook mogen een paar spullen op kantoor staan zodat het bestuur van HKS makkelijk kan werken op Swedoro. Bestuur van HKS is heel blij dat Swedoro ons zo goed wil helpen!
Als nog iemand van de HKS bezoekers een bureau wil hebben dan kan dat doorgeven aan Harry of Paula of Wim of Nicole en dan kunnen we afspraak maken voor ophalen.
3 De gratis koffie en thee in de ochtend bij de HKS bijeenkomsten wordt altijd erg goed gebruikt. In september komen er muntjes voor de gratis koffie en thee.
Als je binnen komt dan krijgt iedereen 1 muntje waarmee de koffie of thee kan worden gehaald. Daarna moet iedereen zelf betalen voor de drankjes.
4 Wie wil er zwemmen in september? Acht mensen steken hun vinger op en geven aan dat zij wel willen zwemmen in september. Bestuur gaat contact opnemen met het zwembad.
Tolk vertelt mij dat oude zwembad is gesloopt en is nieuw zwembad gebouwd. Dus wij zijn benieuwd hoe eruit ziet modern zwembad.
Mededelingen zijn klaar.
Hans geeft woord aan Paula en Marjolein, zij gaan vertellen over middagprogramma.
Vanmiddag is speurtocht van ongeveer een uur lang.
Voor wie wilt binnen blijven, dan kan je zakjes voelen en inhoudt opschrijven.
Graag opgeven bij werkgroep bij tafel bij ingang.
Veel mensen willen graag frisse lucht happen en gaan mee speuren!
Om half twee verzamelen bij de voordeur en daar is al meteen de eerste vraag.
Er zijn totaal negen vragen. wij wandelen door het park tegenover Swedoro.
In het park staan veel sport toestellen en een vraag is hoeveel sport toestellen staan hier in het park. Het is een moeilijke vraag om te antwoorden want sommige toestellen hebben meerdere oefeningen in het apparaat, het is een combinatie!
Na alle vragen wandelen we met de groep terug naar Swedoro. daar krijgen we nog de laatste vraag, hoeveel honden zijn er bij HKS vandaag aanwezig? Er zijn twee geleidehonden en twee gewone honden. Dan gaat Paula alle vragen nakijken.

Om half twee begon binnen ook voelspel, Marjolein ging bij de mensen langs met een mand waar de voelzakjes in zitten. Mensen mochten negen zakjes voelen en daarna met letters van scrabble konden zij een woord raden van 9 letters. Het goede antwoord is Rotterdam!
Als alle antwoorden van de spelletjes zijn nagekeken dan heeft Henriëtte gewonnen want zij zat meest in de buurt bij het goede antwoord van het aantal sport toestellen buiten.
Henriëtte gefeliciteerd! Zij krijgt een bon in vorm van hartje voor een gratis drankje. Mensen vonden het een hele leuke dag, goed georganiseerd. Dankjewel dames van de werkgroep voor deze leuke dag! Iedereen krijgt nog een ijsje peer of raket en mag nog even verder kletsen. Iedereen een fijne zomer en tot ziens op veertien september!
groetjes,
Hans Dirksen.

 

Bijeenkomst september: zwemmen
Een aantal mensen vinden het leuk om in september te gaan zwemmen in het zwembad. Het zwembad is vlakbij Swedoro en heet optisport Alexanderhof.
We willen in de middag van twee uur tot vier uur zwemmen.
Wil je mee zwemmen?
Dan moet je aanmelden voor 15 juli.
Je kan mail sturen naar postbus@helenkeller.nl
of je kan whatsapp sturen.
We moeten zwembad reserveren dus moet echt aanmelden!

Even voorstellen
Hi! Mijn naam is Nicole Wasmoeth.
– Wat is je naamgebaar?
Mijn naamgebaar heb ik zelf bedacht. Dat is niet zo gebruikelijk omdat je er meestal een krijgt vanuit de dovengemeenschap. Ik zal het even uitleggen.
Mijn vader is vlak voordat ik met de tolkenopleiding begon overleden. Hij heeft nooit geweten dat ik mij heb laten omscholen voor mijn dove zoon Tom. Dat vind ik jammer, en om hem toch een beetje met mij mee te dragen, heb ik de betekenis van zijn naam als mijn naamgebaar gemaakt. Hij heette Coen, dat betekent dapper. Mijn naamgebaar is het gebaar voor dapper.
– Hoe oud ben je?
Ik ben inmiddels 52, maar voel me nog jong!
– Ben je getrouwd of heb je kinderen? Vertel iets over jezelf.
Ik ben getrouwd met Ron. Samen hebben we twee jongens, Dani en Tom. De jongens hebben ook een halfzus, Joy. We wonen in Hoofddorp, een plaats vlakbij Schiphol.
– Wat zijn je hobby’s?
Ik hou van gezelligheid. Ik vind het fijn om mensen om me heen te hebben, maar kan ook enorm genieten van een strandwandeling met mijn man en hondje. Ik sta graag op de ski’s en ben twee tot drie keer per week in de sportschool. Dat is nodig, want ik ben ook dol op eten.
– Heb je huisdieren?
Ja, we hebben thuis een hondje. Ze heet Happy, een vrolijke blonde labradoodle. Vroeger heb ik ook vissen, schildpadden en een tam vogeltje gehad.

– Heb je werk? Zo ja, wat doe je?
Ik ben begonnen bij UPS, eerst op de financiële afdeling en later bij de afdeling personeelszaken. Ik heb mezelf laten omscholen omdat mijn zoon doof is geboren.
Ik werk nu alweer 11 jaar als tolk, wat een leuk beroep! En fijn dat ik met mijn dove zoon en zijn vrienden kan communiceren.
Mijn oudste zoon is horend en ook gebarentaalvaardig. Ook is het in sommige situaties heel handig om met hem te gebaren.
– Hoe ben je vrijwilliger geworden bij HKS?
Ik ben vrijwilliger geworden omdat HKS met het vernieuwde bestuur een nieuw begin nodig had.
Ze hebben mij gevraagd en ik bied graag mijn hulp aan.
Ik hoop samen met de doelgroep de stichting nog mooier te kunnen maken!
– Iets anders wat je nog graag wilt vertellen?
Mocht iemand meer leuke ideeën hebben voor de stichting, laat het ons dan weten!

Vijfduizend kilometer fietsen
Het is gelukt! Het begin was nog even spannend. Toen Tim in Amerika was aangekomen om te beginnen met de fietstocht, bleek dat zijn fiets er niet was! Een dag later kwam alles goed. Het lukte hem uiteindelijk om de tocht in 37 dagen te fietsen. Daarvoor haalde hij maar liefst € 30.400 op! Wat een goed nieuws!

 

Data voor doofblinden bijeenkomsten 2024
31 augustus de witte stokken museum vekemans boxtel kwart voor elf tot half vijf
9 tot en met 13september midweek in egmond aan zee
14 sept hks naar het zwembad. Aanmelden voor 15 juli!
12 okt hks programma komt nog
26 okt de witte stokken programma onbekend
2 nov tactiel ontmoeten programma onbekend
9 nov hks programma komt nog
14 dec hks programma komt nog, bestaat dertig jaar!

© Helen Keller Stichting 2018-
Lid van de World Federation of the Deafblind (WFDB).

Onze website voldoet aan niveau AA van de Europese standaard EN 301 549 en de standaard WCAG 2.0 voor toegankelijkheid.

Bekijk alle inhoud via de sitemap.
disclaimer - privacy