Wollen handjes

Iedere deelnemer van het Helen Keller Wereld congres van 2005 ontving een handje, gemaakt van Finse wol. Deze wollen handjes zijn stuk voor stuk door Liisa Huttunen gemaakt. Liisa is een 75 jarige doof/slechtziende vrouw die woont in het woon- en activiteiten­centrum voor doofblinden in Tampere. Zij heeft waarschijnlijk in de laatste 12 jaar bijna 2.100 van deze handjes gemaakt.

Het team van de Helen Keller Stichting vond dit zo’n mooi gebaar dat zij de Finse organisatie heeft gevraagd om 100 van deze wollen handjes op te sturen. Helaas ontvingen wij het bericht, dat Liisa Huttunen is gestopt met het breien van de handjes, omdat haar gezichtsvermogen achteruit is gegaan, zodat zij bijna niet meer in staat is om te breien.

Wij vonden dit erg jammer. Gelukkig heeft Joke Rodenburg, slechthorend, de breinaald ter hand genomen en is zelf met het breien van wollen handjes begonnen. ‘Zo zal ik de mooie herinneringen aan dit congres en Finland altijd in mijn hart dragen. Ik heb Liisa Huttunen in 2006 ontmoet en haar verteld dat ik in Nederland haar werk zal voortzetten,’ aldus Joke.

Verschillende kleuren wollen handjes

De handjes zijn helaas niet meer te bestellen.

 

© Helen Keller Stichting 2018-
Lid van de World Federation of the Deafblind (WFDB).

Onze website voldoet aan niveau AA van de Europese standaard EN 301 549 en de standaard WCAG 2.0 voor toegankelijkheid.

Bekijk alle inhoud via de sitemap.
disclaimer - privacy