21 februari 2024

Recept Bloemkoolsoep

Ingrediënten :
1 liter met 2 bouillonblokjes
1 kleine bloemkool
1 ui
2 knoflook
Binding:
1 eierdooier (geel ei)
1 lepel bloem
4 lepels room
Eetlepel nootmuskaat
Handje peterselie

bereiding:
was de bloemkool goed, maak hem schoon en verdeel hem in roosjes.
kook in 1 liter bouillon gedurende 15 minuten.
dan haal de bloemkoolroosjes eruit en op vergiet droogleggen.
snijd ui en knoflook en verhit boter voor ui en knoflook effe bakken (niet bruin}, dan ui en knoflook in bouillons pan.
laat het vervolgens 7 minuten koken,
binding maken met eierdooier (geel), bloem, nootmuskaat en room goed doorroeren.
blender van soep en binden saus samen en nog kook goed.
serveer de bloemkoolsoep met paar schepjes van bloemkoolroosjes en peterselie in bord.
eet smakkelijk…

marjolein pruis had met me meegekookt. bedankt marjolein
vriendelijk groet kokin hks paula kwint

© Helen Keller Stichting 2018-
Lid van de World Federation of the Deafblind (WFDB).

Onze website voldoet aan niveau AA van de Europese standaard EN 301 549 en de standaard WCAG 2.0 voor toegankelijkheid.

Bekijk alle inhoud via de sitemap.
disclaimer - privacy