Recept Romige Wortelsoep met Kokos
Ingrediënten
4 personen
1 sinaasappel
200 milliliter kokosmelk
50 gram geraspte kokos
1 ui
Verse gember
1 theelepel gemalen koriander
2 teentje knoflook
7 deciliter groentebouilion
Zonnebloemolie
1 kilo winterpeen
VOORBEREIDING
Snijd de ui en knoflook fijn, rasp de gemberwortel, schil de winterpeen en snijd deze dan in gelijke plakjes.
KOKEN
Verhit de olie in een grote soeppan.
Fruit hierin de gember met de ui en knoflook 5 minuten, maar laat het niet bruin worden.
Voeg de winterpeen en toe en bak deze kort mee.
Schenk de bouillon en kokosmelk in de pan.
Breng de soep aan de kook en laat deze 15 minuten zachtjes doorkoken tot de winterpeen gaar is.
Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
Rasp de schil van de sinaasappel en pers deze dan uit roer de rasp door de geraspte kokos.
Breng de wortelsoep verder op smaak met versgemalen peper en zout.
SERVEREN
Serveer de soep in voorverwarmde kommen\borden en schep en tenslotte wat van de sinas\kokos in .
Het is ook lekker om verse koriander toe te voegen.
Deze wortelsoep is heerlijk zoet en kun je leuk combineren met brood en dips!
Je Helen Keller kokin Paula Kwint