Verslag Bijeenkomst mei 2023

Zaterdag 13 mei 2023

Vandaag is de laatste bijeenkomst en dan vieren wij altijd het zomerfeest. Rond SWeDoRo wordt veel verbouwd dus is het moeilijk parkeren en ver lopen voor veel mensen naar de HKS bijeenkomst. Ik zelf moest 500 meter lopen voordat er een plek vrij was.

 

Het is vandaag erg warm weer met felle zonneschijn, daarom dragen de mannen korte broeken en de vrouwen dragen heel fijne zomerkleding zonder mouwen. Veel jurken.

 

Om 12.15u houdt Hans de openingstoespraak.

De mensen die buiten zitten willen lekker van de zon blijven genieten en zij zijn slim. Eén persoon leest de tekst van de schrijftolk voor, zodat de tolken dit voor de doofblinden kunnen tolken. Zo hoeven zij niet naar binnen te komen. Hahaha.

 

-Hartelijk welkom aan de Oekraïners: een doofblinde man en zijn dove vriend die voor hem relaytolk is.

Het is opeens nog even zoeken want oeps, de dove vriend begrijpt de Nederlandse Gebaren nog niet goed genoeg om te kunnen vertalen. Gelukkig kan iemand ons helpen om voor de dove vriend te tolken, zodat ook de Oekraïners mijn toespraak kunnen volgen, hoera.

 

-Wie nog geen consumptiebonnen heeft gehad kan zich aanmelden bij Harry of Monique.

– Voor wie het nog niet weet: donateur en vaak ook bezoeker Bep Stavlue is op 8 mei overleden. Op 13 mei, tijdens onze uitgaansdag, is zij in besloten kring begraven. Haar leeftijd was 73 jaar. Ze was ongeneeslijk ziek, alvleesklierkanker.

-Hans vertelt ook over het moderne pinapparaat, dit is touchscreen en dan is het een glazen plaatje, waarop je je pincode moet intypen. Blinde mensen kunnen hiermee niet meer zelfstandig pinnen, dat is gevaarlijk. En schending van de privacy. Ik heb een bezwaarschrift opgesteld en ondertekend en opgestuurd naar de Minister van Economische zaken en Financiën. Hopelijk helpt dit om de oude pinapparaten te laten blijven.

-Op 14 oktober 2023 zal er weer een nieuwe bijeenkomst zijn.

Deze gaat over dieven die proberen mensen over te halen om geld te geven.

 

De aanwezigen babbelen vandaag lekker met elkaar, zowel binnen als buiten.

Al snel was het 14.00 uur en ging de BBQ aan van Mariet Catering.

 

Binnen stonden buffettafels waar mensen lekker salades en brood en verschillende soorten vlees en vis konden opscheppen. Er was ook lekkers voor vegetarische mensen op de BBQ.

 

Volgens mij is iedereen minimaal 2x langs het buffet gegaan en nog was er veel eten over. Mensen mochten dit mee naar huis nemen, want weggooien is zonde.

 

Na de BBQ kwam er nog een lekker toetjesbuffet met ijs en mousse, bavarois en fruit.

 

Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat iedereen met een rond buikje weer naar huis is gegaan en van het lekkere zonnetje heeft genoten.

 

Het was weer een hele gezellige dag en namens de HKS wens ik iedereen een mooie zomer. Tot in oktober.

© Helen Keller Stichting 2018-
Lid van de World Federation of the Deafblind (WFDB).

Onze website voldoet aan niveau AA van de Europese standaard EN 301 549 en de standaard WCAG 2.0 voor toegankelijkheid.

Bekijk alle inhoud via de sitemap.
disclaimer - privacy