Recept Romige Pastinaaksoep
Ingrediènten voor 4 personen
500 gram pastinaak
1 ui
1 teentje knooflook
750 ml Kippenbouillon
100 ml kookroom
1 takje rozemarijn
Peper en zout
Olijfolie
100 gram roomboter
2 takjes verse salie
60 gram amandelen
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Fruit dit aan in wat olijfolie in een soeppan.
Rits de blaadjes van de rozemarijn en bak deze mee.
Verdwijner met een dunschiller de buitenste laag van de pastinaak.
Verdwijner het kontje en snijd de pastinaak in stukken van ongeveer drie cm.
Voeg het bij de pan en bak ze kort mee.
Voeg vervolgers de bouillon toe en breng het mengsel aan de kook.
Laat de soep zo’n 15 minuten koken, totdat de pastinaak gaar is.
Pureer de soep glad met een staafmier en voeg een scheutje room toe voor wat extra smaak.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan en hak ze grof.
Laat de boter in een steelpannetje zachtjes smelten.
Voeg de saliebladjes toe, deze worden zo lekker krokant.
Zorg ervoor dat de boter niet bruin kleurt.
De boter zal de smaak van de salie opnemen.
Presenteer de soep in een mooie kom.
Voeg wat gehakte amandelen toe en maak de pastinaaksoep af met een lepeltje salieboter.
Je Helen Keller kokin Paula Kwint