Recept Minestronesoep
Wat heb je nodig?
1 ui
2 knoflook
2 courgette
5 bleekselderij
1 winterpeen of 2 waspeen
1 grote vastkokende aardappel of 2 gewone vastkokend aardappel
gedroogde rozemarijn naar smaak
gedroogde oregano naar smaak
2 laurierblad
2 bouillonblokje of 1 groentebouillon
2 blik tomatenpuree
2 blik tomatenblokje
1 blik witte bonen “Cannellini of haricots blancs” (te koop bij AH meestal, eigen merk of bonduelle of grand gerard)
1 pot gedroogde tomaten
Olijfolie
1,5 liter water + extra water voor later
zeezoutmolen
pepermolen
Pasta naar smaak, kan fusilli of grote schelp of macaroni. mag zonder pasta
verse basilicum
voor erbij ciabatta brood of foccacia naturel, te koop AH afbakafdeling
Bereiding
Ui stukjes snijden,
knoflook stampen, pellen en fijn snijden, zet allebei in bakje.
Courgette schoonmaken en stukken snijden,
schil waspeen en kwart stukken snijden.
bleekselderij schoonmaken en ring snijden. als groot is mag je halve ring opensnijden erna snijden.
Schil aardappel en wassen en blokjes snijden, niet fijn, zeg maar als driehoek blokjes. gedroogde tomaten uitlekken en keukenpapier afdrogen en stukken snijden.
witte bonen uitlekken.
Zet soeppan aan, olijfolie naar gevoel smaak hoog stand bijv 8 of 7 stand
en wortel, courgette en bleekselderij en aardappels erin en goed roeren zodra goed glans of glad voelt erna zet je van 8 naar 6 of 5 stand.
gooi ui en knoflook erin zodra alles goed geur meer naar ui en knoflook sterk,
gooi jij 1 blik van tomatenpuree mengen en 2 blikken van tomatenblokje met sap erin en goed roeren.
laurierblad, bouillonblokjes en alle kruiden naar smaak erin. ook goed roeren.
schenk water erin van 1,5 liter en zet vuur van 6 of 5 naar 8 stand, als kookt, zet je 8 naar 4 stand.
laat 1 uurtje rusten. over half uurtje later zet je witte bonen en gedroogde tomaten erin mengen.
als jij smaakt die tomatenpuree te weinig is, voeg je extra tomatenpuree erbij en zout en peper naar smaak.
Of water te weinig, voeg extra water bij.
Als jij pasta wilt, doe ook gelijk samen met witte bonen en gedroogde tomaten.
Voelt als alles gaar is, haal laurierblad uit.
Ciabatta of foccacia in oven en plakken snijden en bij kommetje en basilicum scheuren en strooi op je kommetje of zonder basilicum.
Eet smakelijk Voor 4 personen.