31 oktober 2023

Recept Romige Pastinaaksoep

Ingrediènten voor 4 personen

500 gram pastinaak

1 ui

1 teentje knooflook

750 ml Kippenbouillon

100 ml kookroom

1 takje rozemarijn

Peper en zout

Olijfolie

100 gram roomboter

2 takjes verse salie

60 gram amandelen

 

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Fruit dit aan in wat olijfolie  in een soeppan.

Rits de blaadjes van de rozemarijn en bak deze mee.

Verdwijner met een  dunschiller de buitenste laag van de pastinaak.

Verdwijner het kontje en snijd de pastinaak in stukken van ongeveer drie cm.

Voeg het bij de pan en bak ze kort mee.

Voeg vervolgers de bouillon toe en breng het mengsel aan de kook.

Laat de soep zo’n 15 minuten koken, totdat de pastinaak gaar is.

Pureer de soep glad met een staafmier en voeg een scheutje room toe voor wat extra smaak.

Breng de soep op smaak met peper en zout.

Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan en hak ze grof.

Laat de boter in een steelpannetje zachtjes smelten.

Voeg de saliebladjes toe, deze worden zo lekker krokant.

Zorg ervoor dat de boter niet bruin kleurt.

De boter zal de smaak van de salie opnemen.

Presenteer de soep in een mooie kom.

Voeg wat gehakte amandelen toe en maak de pastinaaksoep af met een lepeltje salieboter.

Je Helen Keller kokin Paula Kwint

© Helen Keller Stichting 2018-
Lid van de World Federation of the Deafblind (WFDB).

Onze website voldoet aan niveau AA van de Europese standaard EN 301 549 en de standaard WCAG 2.0 voor toegankelijkheid.

Bekijk alle inhoud via de sitemap.
disclaimer - privacy